A képek és videók - ha külön nem jelöltem - saját felvételek. A szövegek saját írásaim. Felhasználásukhoz kérj engedélyt és jelöld meg a forrást!

2013. június 23., vasárnap

Fürdős vonat az 5-ös vonalon

A nyári menetrendben több olyan változás is van, ami a Balatonhoz való eljutást hivatott segíteni. Többek között újra van közvetlen összeköttetés Győr és Siófok között. Június 15.-én, szombaton közlekedett először a 1987 számú vonat, amit Komárom és Fehérvár között egy "Púpos" húzott. Ez a típus (M40) "a régi szép időkben",  amikor még jelentősebb volt a forgalom, gyakran járt ezen a vonalon. 

Bodajkra érkezik kb. 10 perces késéssel a fürdős vonat.

Csak reménykedni lehet, hogy a szerelvény kellő kihasználtsággal közlekedik majd. Sajnos ennek az első napon  nem sok jele látszott, legalább is az említett szakaszon.

Bodajk vasútállomás szép környezetben és valamikor
 az épület is szép volt. Csupán pár száz méterre van a kisvárostól.
Felmerült bennem egy kérdés. Vajon a MÁV akarja-e egyáltalán, hogy a személyforgalom jelentősebb legyen különösen a "veszélyeztetett vonalakon"? Nyilván hatalmas reklámkampányra nincs pénz, de azért néhány szórólappal, plakáttal esetleg lehetne népszerűsíteni az új járatokat. Nem elsősorban a vasútállomásokon, hiszen aki odamegy már nyilván tudja miért. (Természetesen azért ott sem hátrány a sokoldalú tájékoztatás.) Ám a bevásárló központoknál, nagyobb parkolók környékén, kisebb települések központi helyein eljuthatna olyan emberekhez is az információ, akik eddig nem is igazán tudtak ezekről a lehetőségekről.

Egy órával később a Komárom - Székesfehérvár személyvonat érkezik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése