A képek és videók - ha külön nem jelöltem - saját felvételek. A szövegek saját írásaim. Felhasználásukhoz kérj engedélyt és jelöld meg a forrást!

2013. szeptember 21., szombat

Őszi képek Kiscsőszről

Korábban már írtam Kiscsőszről, ahová időnként rokonlátogatóba utazunk. Ez a látogatás azonban nem afféle "kötelező családi program", hanem igazi élmény. A faluban nincsenek országos hírű műemlékek, vagy egyéb olyan nevezetességek amik turisták tömegeit vonzanák. Itt már a Bakony is kisalföldi tájjá szelídül. A Pápa-Devecseri-síkon járunk. Délen a Somló, északnyugaton a Ság hegy határolja a területet. 
Van azonban valami sajátságos (mondhatni varázslatos) hangulata a helynek, különösen az őszi, aranyló napsütésben
A 2 kilométerre lévő Iszkázon (Felsőiszkázon) született Nagy László 1925-ben  és 13 évvel később öccse, Ágh István aki talán kevésbé ismert, de ugyancsak kiváló költő és író. Kidöntött fáink suttogása című családtörténeti regényében nemcsak a Nagy család, hanem a környék történetét is részletesen megismerhetjük. Ettől számomra még érdekesebb és vonzóbb lett ez a vidék. 
Írhatok azonban róla bármit, és közzétehetek jól vagy kevésbé jól sikerült képeket. A hely hangulatát semmi sem adja úgy vissza, mint egy kirándulás egy napsütéses őszi délutánon.








1 megjegyzés: