A képek és videók - ha külön nem jelöltem - saját felvételek. A szövegek saját írásaim. Felhasználásukhoz kérj engedélyt és jelöld meg a forrást!

2017. augusztus 16., szerda

Weiz, a piros-fehér-zöld vonatok földjén

Gmeinder (Mosbach, Németország) gyártmányú D4-es.

Nem a MÁV vagy a GySEV változtatta meg a vonatok színterveit. Egy stájerországi közlekedési-társaság, a  Steiermärkischen Landesbahnen  (röviden STLB) járművei pompáznak az említett színekben.

Stadler GTW 5062 motorvonat
Kékben is van


Weiz városban (Graztól északkeletre mintegy 30 km -re) van a társaság egyik jelentős vasútállomása. Ami eredetileg odacsábított, az a  Feistritztalbahn gőzmozdonyos nosztalgiavonata. Némi csalódás volt, hogy az erdőtűz veszélye miatt a hatóságok nem engedélyezték ezen a napon  a gőzös menetet, de gyorsan "megvigasztalódtam", a sok érdekes látnivalónak köszönhetően.


Jenbacher motorkocsi.
GySEV színekben is láthatunk ilyent, pl. Kőszeg felé.

Persze a nosztalgiavonat így is megtelt utasokkal és a menetrendnek megfelelően 11 óra 5 perckor elindult a kanyargó Feistritz folyó völgyében Birkfeld felé.


A 72-es főút majdnem párhuzamosan halad a keskeny nyomtávú vasútvonallal, többször keresztezik egymást. Így volt lehetőségünk többször is találkozni a hosszú szerelvénnyel.

Koglhof állomás közelében. A kísérőkocsiban utazik
az átjárókat biztosító személyzet.

Ha esetleg valaki nem kedvelné a vonatokat, akkor remek kirándulást tehet ezen a szép vidéken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése