A képek és videók - ha külön nem jelöltem - saját felvételek. A szövegek saját írásaim. Felhasználásukhoz kérj engedélyt és jelöld meg a forrást!

2011. augusztus 7., vasárnap

Firkin buli Veszprémben


Ők komolyan veszik Kodály Zoltán gyakran idézett mondatát. "Legyen a zene mindenkié!"
Kiválóan ötvözik a hagyományosnak tekinthető ír kocsmadalokat a punk stílussal. Így aztán egyformán élmény a Flogging Molly és Dropkick Murphys zenéjét kedvelő ifjaknak és a korombelieknek és idősebbeknek, akik a Dubliners és Blarney Lads muzsikáját hallgatják szívesen. A Firkin erőt és energiát sugároz, a dinamikus, vidám előadás magával ragadja a hallgatót. Ettől még nagyszerűen játszanak ha kell "komoly" számokat is. (Pl. Over Here). 


Két éve hallottam és láttam először ezt a bandát Balatonfüreden, és azóta ha valahol  a közelben játszanak ha csak lehet, nem hagyom ki. A tegnapi koncerten Göttinger Pali hiányzott a zenekarból, de ennek ellenére kiváló előadás volt. Írhatok azonban bármit, a lényeg, hogy "ezt látni és hallani kell"!


Talán apróság, de nekem nagyon szimpatikus volt, hogy a végén Barna nemcsak az épen  távol lévő kollégáját mutatta be, hanem a keverőpultot kezelő szakembert is, aki nyilvánvalóan hozzájárult a produkció sikeréhez.


Aki már próbált esti koncerten felvételeket készíteni, tudja, hogy ez nem olyan egyszerű. A mellékelt rövid  videó minősége lehetne jobb is, de remélem a hangulatot megfelelően mutatja. 


A zenekar webhelye:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése