A képek és videók - ha külön nem jelöltem - saját felvételek. A szövegek saját írásaim. Felhasználásukhoz kérj engedélyt és jelöld meg a forrást!

2015. december 8., kedd

Szob

Tiszta, csendes és gyors Flirt
 motorvonattal érkeztünk.

"Szob? Oda meg minek?" Valami hasonlót kérdezett Laci barátom egyik kedves ismerőse. Persze ha Szentendrére, Visegrádra, (és még felsorolhatnák néhány száz települést) tervez kirándulást az ember fia, nem kell magyarázkodni. No de Szob?


Vasúti híd az Ipoly folyón.(ha még várunk
néhány percet, vonatot is fotózhattunk volna rajta).
Segítek egy kicsit! Szobi szörp, Ipoly folyó torkolata, Börzsöny...

Esetleg révátkelés a Dunán Pilismarót felé, és nem mellékesen vasúti határátkelő Szlovákia irányába, továbbá kisvasút Márianosztrára.

Mikulásvonat indul Márianosztrára.

Egyébként egy hangulatos városka 3000 körüli lakossal, a kockaköves Szent László utcán a névadó király szobrával, barokk templommal és a Börzsöny múzeummal. Érdemes megnézni a régi temető neogótikus kápolnáját is.

ČD Cargo Skoda 363 mozdonya egy tehervonat élén.
Kár lenne tagadni azonban, hogy engemet elsősorban a település vasúti jelentősége vonzott oda. Számtalan nemzetközi személy- és tehervonat jár arra.

Skoda 380 a Jaroslav Hasek Expresszel.
A kezdeti, ködös, szürke időben ragyogó képek nem születtek ugyan, de így is kellemes kiruccanás volt. Érdemes lesz ide még visszatérni egy kellemes nyári napon.

A háttérben a MÁV színekben pompázó Flirt.
Az útlevélvizsgálat már történelem.




1 megjegyzés:

  1. Láttam, hogy fényképeztél Flirtet is. Elküldjem a spenótflirtet? A spenótflirt nem étel, hanem a GySEV színre festett motorvonatok, amelyből menetrend szerint 5 szerelvény közlekedik a Győr-Sopron-Ebenfurth és/vagy Bécsújhely, a Sopron-Szombathely-Körmend-Szentgotthárd-Graz Don Bosco Bahnhof (új főpályaudvar), valamint a Szombathely-Zalaegerszeg vonalakon. Spenótflirtről is van győri, szombathelyi és soproni állomáson készült képem. A spenótflirtből még 15 új beszerzését tervezik - nyilatkozta Kövesdi Szilárd GySEV vezérigazgató.
    A 38. születésnapomon 2014. május 17-én utaztam a börzsönyi kisvasút szob-márianosztrai szakaszán. Szerintem tök jófej vagy, mert érdemes egyszer elmenni Szobra, mert jó érzés volt nekem ott állni Magyarország-Szlovákia államhatárán. Le is vagyok ott fényképezve!
    Ha elérhetőséget (e-mail címet) adsz, akkor küldöm a spenótflirtről a képet, képeket.

    VálaszTörlés